Pages

Monday, May 2, 2011

Gitar+Rumput+Sejuk+Nyamuk=Denda

Masa:Suatu malam Mac 2010
Tempat:Kamar Bo1,Asrama Sekolah Menengah Sains Pokok Sena,Kedah
Lagu:I Miss You-Blink 182

♫♪
♫♪
Hello there, the angel from my nightmare
The shadow in the background of the morgue
The unsuspecting victim of darkness in the valley
We can live like Jack and Sally if we want
Where you can always find me
We'll have Halloween on Christmas
And in the night we'll wish this never ends
We'll wish this never ends

♫♪(I miss you, I miss you)♫♪

http://www.smileycodes.info
rock it baby

Suatu konsert mini diadakan di dorm aku,haha.Biasa la tu orang bujang.Aku x sekadar menjadi penonton konsert mini tersebut.Memandangkan esok hari merentas desa sekolah,lepas merentas desa boleh pulang bermalam pulak,so aku dan kawan2 pun x stay up la nak study(hari2 biasa pun aku x study,hihi).Bukan selalu beb nak nyanyi syok2 macam ni,haha.

http://www.smileycodes.info

u all nyanyi,i nak menari

Lepas bacaan Al-Mulk,kami pun lepak2 la dalam dorm.Berbekalkan gitar pinjam kat junior,baldi2 dijadikan dram,konsert pun mini diadakan.Ada la dalam sejam melalak,konsert pun bersurai.Apa yang aku nak kongsi ni,bukan pasal konsert tu.Ni berdasarkan pengalaman aku sendiri.

http://www.smileycodes.info

x ramai tahu,hik hik hik

Masa tu dah pukul 11.50 malam macam tu la.Yang tinggal aku dengan Afnan@Nan saja.Yang lain dah mampos atas katil masing2.Nak 'charge' tenaga la konon sebab esok nak lari laju2 time merentas desa,ciss alasan semata-mata.

Afnan

Nan duduk dari tadi bersama gitar Kapok.Aku mintak la sikit tunjuk ajar as well dia terer lagi dari aku,haha.Jam menghampiri pukul 12 tengah malam.


'Uih,hang terer Nan noh'

'Biasa la,mai aku ajaq hang,aku kan terer,hoho'

'Aku pun x tau nak hang ajaq pa,haha'

'Ni hang tengok chords bla bla bla,jari letak camni bla bla bla'

Dah nak belajar,mesti la kena try kan?So aku pun main la.Nan landing atas karpet berdekatan.x sampai 5 minit...

'Haih haih,hang buat pa ni?'

"Err..main gitar cikgu'

'Ooo...eh Afnan,awat tidoq atas lantai?Pi tidoq atas katil hang'

'Okay cikgu'

Nan pun blah dari situ,tinggal aku dengan gitar tersebut.

'Hehe,saya pun nak pi tidoq gak la cikgu'

http://www.smileycodes.info

boleh la cikgu,boleh la

'Haih haih,nak pi mana,hang bawak gitar tu,ikut saya'

'Erk?'

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

'Kat sini cikgu?'

'Haa,main la puas2'

Cikgu X yang juga warden suruh aku duduk dekat hujung dataran asrama bawah pokok besar.100 meter dari hutan.Sorang2.Pukul 1 pagi.Wahh..sungguh nikmat.x lama lepas tu dia blah dari situ.Dia kasi aku dua pilihan,balik tidur dan x akan dapat balik gitar tu,atau tunggu lepas dia datang balik.Disebabkan tu bukan aku punya gitar,aku tunggu je la.Perasaan marah mula memuncak.Aku baring atas rumput,tengok kalau2 ada pontianak atas pokok tu,haha.

http://www.smileycodes.info

apakah salahku

Dah pukul 3 pagi.Dah dua jam aku tunggu.Anjing menyalak x henti2.Nyamuk belambak 'cium' aku.Aku dah x tahan.Geram nak mampos wa cakap lu.Aku balik dorm,tunggu tepi tingkap tengok kalau2 Cikgu X nak datang balik sebagaimana yang dia janji sebelumnya.Sampai pukul 4 pagi aku tunggu dan aku tertidur.Kalau la aku tunggu situ,memang dia x datang2 dah.Keesokan harinya aku demam.


aku manusia biasa,haha

Aku x pergi merentas desa la esoknya,hik hik hik.Tidur dalam bilik sakit sampai tengahari.Well,x ramai tahu hal ni,aku masa tengah baring2 atas rumput tu,memang marah gila.Rasa macam nak report kat pengetua pun ada.Kalau la jadi apa2 kat aku malam tu,haha.Denda yang x berbaloi dengan kesalahan aku yang pertama kali dalam hidup aku sejak bergelar pelajar sekolah(bajet baik).Tapi lantak lah,benda dah berlalu,biarkan ia berlalu.Pengalaman yang berguna nak story kat cucu cicit aku nanti,kih kih kih.

p\s:Aku dapat gred A Sejarah,lalalala

16 comments:

  1. erk... cita lama.. aku sty up smpai pkoi brapa pon aku x igt tggu ang.. hahaha

    ReplyDelete
  2. tpi ang xtau kan aku balik pkoi bpa,haha

    ReplyDelete
  3. aku turut simpati mim..hahaha!!

    ReplyDelete
  4. cian kat ang noh mim!! MR X mmg baek~~

    ReplyDelete
  5. syamim: taw jeh . siap wat ringtone kat enset lagi . hee~

    ReplyDelete
  6. ouh,ktinggalan zmn 2,haha..bpa lama dah lgu ni

    ReplyDelete
  7. maaf . ayat x lengkap . haha .
    sile letak perkataan pernah di hadapan ayat. ..."pernah" siap wat... HOHO~

    ReplyDelete
  8. bila hang kata hang dapat a sejarah , aku mcm dah agak cikgu x tu sapa . haha

    ReplyDelete
  9. well,sapa x kenai cikgu x maa,haha

    ReplyDelete
  10. eh , pasaipa ? mana ada ~ (versi kedah mali) haha

    ReplyDelete