Pages

Tuesday, May 3, 2011

Komik,Video Game dan Bola

Baik murid2,apakah yang dapat kamu dihuraikan dengan perkataan2 dibawah ini?


Perkataan yang pertama ialah...

KOMIK

'Saya cikgu!!'

'Ya Sepol'

'Naruto!!'

'Mengapa Naruto pulak?'

'Sebab dia selalu masuk komik,kan cikgu kan?'

'Salah,tu secara am,cikgu nak yang spesifik,haha'


http://www.smileycodes.info
salah salah,bluekk

Perkataan kedua ialah......

VIDEO GAME

Yang ketiga pula ialah.....

BOLA SEPAK


Sekarang cikgu buka peluang kepada sapa2 yang nak cuba kasi jawapan yang dirasakan munasabah.Perkataan2 diatas berkait rapat dengan sejenis makhluk.

http://www.smileycodes.info
jawab la bangang

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tamat disitu.Maka jawapan yang sebenar-benarnya ialah LELAKI.Lelaki adalah bola.Lelaki juga adalah komik,dan tidak terkecuali permainan video.Pening?Okay abaikan saja.

http://www.smileycodes.info
tadaaa...

Apa yang aku nak 'highlight'kan bukan pasal benda2 ni sangat pun,haha.Well aku nak cakap yang aku ni laki yang x minat benda2 ni.Why?Aku pun masih mencari jawapannya.Komik seperti Kreko misalnya sangat terkenal dalam kalangan budak2,remaja lelaki.(aku sure orang2 tua x baca).Setakat Doraemon dengan Shin Chan aku baca jugak la sikit2,haha.


http://www.smileycodes.info

boleh jimat duit from buying komik


Aku suka main game Mario,ketinggalan zaman?Lantak lah,hahaha.x pun aku main game farmville ke kat pesbuk.Kawan2 aku main satu game iaitu DOTA.Masa first time aku dengar benda tu.

'Jom kawan2,hari outing kita main DOTA kat cc'

'DOTA?'

'Ya DOTA,x tau ka?'

'Mesti la aku tau,Doraemon Otak Taik Ayam.Kan?'

'DEM'

'Hah?DEM?Durian Epal mempelam?'

'You DAMN!'

'Daud Alien Makan Nasik?'

'Wargh!!'

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lalu aku membuka formspring dan melihat satu soalan yang agak best untuk dijawab.Tadaa....


klik kalau rabun

Maka itu akan menjadi jawapan yang sama kalau ditujukan kat kawan2 aku yang sememangnya gila game.5 jam,7 jam even 10 jam pun x goyang punya diorang ni main game dalam cc.Gila betul.

http://www.smileycodes.info
10 jam?Hang nak mampos?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ronaldo,Rivaldo,Ronaldinho,Ansarinho,Drogba,Casillas,Donald Trump,Donald Duck,Mickey Mouse,Nani,Peter Cech dan sebagainya amat dikenali oleh lelaki2 sekalian.Tapi actually aku x kenal sangat pun,kih kih kih.Balotelli!!!

http://www.smileycodes.info
Balotelli!!!

Actually Ballotelli tu nama orang.Disebabkan nama beliau yang 'unik' tu,maka aku dan kawan2 menggunakan nama beliau untuk bergurau senda.


nama i Mario Balotelli,hensem x i?hihi
http://www.smileycodes.info

Balotelli!!

Bola sepak merupakan satu lagi keperluan asas bagi kehidupan seorang lelaki.Macam oksigen la.Kalau x ada boleh mati (agak hiperbola x?).Pasal bola,habis tv aku kena 'konker'.Aku tengok la sikit2,tapi x ada la sampai fanatik sangat sampai habiskan duit beli jersi 2-3 puluh helai,hihi

http://www.smileycodes.info

Balotelli!!

p/s:jangan letak nama pelik2 kat keturunan korang nanti

4 comments:

  1. seb bek bkn soklan formspring aq yg kua td . haha nice entry dude !! title yg pnoh bermkne !! hoho

    ReplyDelete
  2. Doraemon Otak Taik Ayam..haha!!

    ReplyDelete