Pages

Wednesday, March 16, 2011

Nostalgia Zaman Muda Muda

Sapa cakap aku x ada nostalgia masa kecik2?Banyak kot cerita masa kecik dulu.Yang kelakar,yang memalukan,yang bangang,yang badigol semua ada..

http://www.smileycodes.info

i dulu kecik2 comel tau

Dulu ada jiran duduk depan rumah aku,Cikgu K orang panggil(bukan nama sebenar bagi mengelakkan kantoi).Anak sepuloh.So ada la beberapa orang anak2 dia lebih kurang sebaya dengan aku.Beza umur dalam 2-3 tahun camtu.Anak dia yang ketiga kot sama umur dengan kakak aku.Sekarang ni mungkin dah 22-23 tahun camtu la.Dulu kakak aku main masak2 gak,hahaha..Kek tanah bersama rumput hijau,sedapkan?

http://www.smileycodes.info

syoknya anak ramai,hoho

Apa yang aku nak cerita bukan pasal kakak aku tu,aku ni berkawan la jugak dengan anak dia yang ketujuh..(eh ke-8 kot,entah la)..Nama J,bukan Jeffri Din yekk

pahal aku pulak


J muda setahun dari aku,means that dia sekarang ni form 5..Actually aku jarang bual2 dengan J,tapi dengan adik beradik dia yang lain aku ok jek.J ni pendiam sikit,hoho.

http://www.smileycodes.info

misi bermula


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Pada suatu pagi yang indah pada tahun 1998,angin bertiup sepoi2 bahasa.Burung2 merpati terbang mencari pasangan untuk mengawan,biawak2 di dalam longkang bertempiaran lari mencari lobang..Cacing tanah mencari port untuk berteduh,lalu keluarlah abangku dari suatu sudut di dalam rumahku lantas berkata kepadaku yang sedang membasuh basikal racing bertayar 4 (2 lagi tayar sokongan)...

Abg Aku:Oh indahnya pagi ini,alangkah bagus kita bersandiwara diluar bersama jiran tetangga dan sahabat handai?

Aku:Haaa?(sambil menggilap basikalku)

ayah,kakak N abang,time ni aku still comel,huhu,pic taken 1994

Abg Aku:Marilah kita keluar bermain..

Aku:Pi la dulu,gua nak basuh 'motor' gua ni..

p\s:aku dulu memang suka race dengan anak jiran2


Lalu abangku pergi ke port feveret kakakku yang sedang bermain masak2 bersama kakak kepada J or Kak Cik (panggilan aku kt dia) sambil makan sebijik epal..


ini adalah sebiji epal


Kakak aku time tu baru darjah 3 kot,tahun 1989,betol la kan?Ah whatever..Then nak dijadikan cerita,J ada time tu,dia wusya jek epal yang abang aku makan tu...Menyedari epalnya sedang diwusya,abangku mendapat satu idea bangang..

Abg Aku:Perghhhhh...sedapnya epal ni..Lemak berkrim disukai ramai..

J:~~~~~

Abg Aku:Tapi aku rasa macam x habes la nak makan(sambil menggosok perut yang konon2nya dah buncit)

J: http://www.smileycodes.info

Abg Aku:Siapa nak?Aku kira sampai 3,kalau x aku buang..

J:~~~~~

Abg Aku:Satuu.....Duaa......Ti....

J:NAK!!!!!

Abg Aku:HEHEHE....Tapi dengan satu syarat....

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Abang aku menghampiri kakakku yang dari tadi membuat nasik lemak daun pokok rambutan..

Abg Aku:Wey Kak Long(kakak aku),tiap2 hari main masak2 x boringkah?Kita main lain pulak nak x?

Kak Long:Main pa?

Abg Aku:Kita main kawin kawin!!!HAHAHAHAHA

Kak Long:SET!


Then abang aku suruh J duduk atas buaian kat depan rumah aku..Makcik Liza jiran sebelah rumah yang punya


lebih kurang macam ni la..


Abg Aku:Ang duduk sini diam2,apa aku suruh ang buat.Nanti aku bagi epal tu kat ang okay?

J:Yeay!!Epal!!


Kakak aku pun menggunakan kemahirannya untuk menghias buaian tu menjadi seperti pelamin.Daun2 pokok jambu,even jambu buruk sekalipun,lalang serta bunga2 busuk dihias di sekeliling buaian...J dihias dengan rumput kering yang dah diikat jadi macam crown lalu diletakkan di atas kepalanya..Aku ingat lagi time tu,J pakai gown oren,hoho


Abg Aku:Haaa lawa dah tuu...(cakap macam bapak pengantin)

J:Abang...busuk la rumput ni.

Abg Aku:Diam!Nak epal x?hoho..aku makan sampai habis kang...

J:Nak!!!

Abg Aku:Haa ikut saja perintahku ini..

Aku yang dari tadi mewusya tindakan dorang tetap fokus dengan tugasku membasuh basikal,maklom la ada game dengan Megat si budak lorong seberang petang nanti..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kak Long:Semua dah siap,pengantin pompuan dah ada,mana pengantin lakinya?

Abang aku senyum kat aku dengan senyuman yang aku dah sedia maklum akan ada sesuatu yang buruk bakal berlaku kepada seseorang yang menerima senyumannya...

Abg Aku:Mim!!!!! Mai sat....hoho

http://www.smileycodes.info

mai la sini sat
Ramalanku mengena...

Abg aku: Ang jadi pengantin lelaki,x ada orang dah ni,hehe

Aku dah la x pernah main game ni,ingan aku budak2 ke?Memang pon,haha.Barangkali abang aku jeles tengok aku hidup senang bersama basikal aku.

~~~~~~~~~~~~~~~~


Aku disuruh duduk rapat2 dengan J,biasa la otak budak2,aku x rasa apa2 pon.Biasa saja...Tapi bau jambu buruk tu memang bisa..

Abg Aku:Haaa...tunggu apa lagi?

Aku:Tunggu apa?

Abg Aku:Buat macam orang nak kawin buat

Aku:???


Then dipendekkan cerita,aku pon kiss la J,hehe..Sori beb,aku dipaksa yek,bukan aku nak..But that time of course la no feeling.Budak2 lagi.Baru 5 tahun.Tapi sekarang kan kalau diingatkan balik,HAHAHAHA..Kelakar arr weyh.

Masa kiss tu kan,aku ingat lagi,rasa macam lembut2 cmtu,hoho.Rugi oo kalau x try waktu kecik2 dulu.Sekarang ni x boleh dah,x pasal2 aku kena belasah dengan bapak dia nanti...X lama lepas tu,Cikgu K dan keluarga pindah rumah pergi kuaters sekolah.So susah nak jumpa dah..N yang paling important,x boleh main dengan J dah,HAHAHAHA

Lepas kiss 2-3 kali(atas paksaan abang aku) aku pon menceraikan dia sebab mak dia panggil balik makan.Dah tengahari..So sampai tu saja la hubungan laki bini aku....

p\s:abang aku tipu J,dia makan epal sorang2.x guna punya abang,haha

10 comments:

  1. mane dpt idea? haha. umur 5 tahun pun ingt lagi haha hebat la kauu

    ReplyDelete
  2. lorr..biasa la 2,kau xde nostalgia kcik2?haha

    ReplyDelete
  3. aku dlu kna kiss ngan bdk sorang pompuan kat tadika aku..mlgnya skang dia dah xdok dkat umah aku dah...

    ReplyDelete