Pages

Thursday, November 17, 2011

Otak Barat Part 2

Next!!!

Aku bagitau semalam,hari ni pasal kawan siber aku from US tuh,Stephanie Barrow.For me,biasa la,hobi aku memang suka stalk orang punya profile.Sampai la aku terjumpa minah ni punya Myspace,then dapat ym bla bla bla semua tuh.Minah ni jarang online,susah betul nak chatting dengan dia.


http://www.smileycodes.info

menci i tau


Bila start chatting tu,agak boring lah,x ada topik menarik pon aku nak tanya.Sampai la boring sangat aku xtau nak tanya apa,soalan pelik2 gak aku tanya,Obama baik ke x dengan rakyat bla bla bla..Bush tu kat mana bangangnya bla bla bla.Dia pon agak boring dah kot dengan persoalan pelik aku asyik tanya,suddenly dia tanya soalan maut kat aku.


http://www.smileycodes.info

err?

Sunday, November 13, 2011

Barat Punya Otak Part 1

Semalam otak,hari ni pun otak.Semalam cerita pasal otak kuning.Lantaklah,hari ni otak lain pulak.Otak yang dikenali sebagai......

http://www.smileycodes.info

otak barat!!

X payah nak otak sangat la kan.Otak sana otak sini,nanti jadi....




otakkk....

Friday, November 11, 2011

Otak Kuning

Herh...agak pelik kedengaran tajuk entry ni.Just nak share la pengalaman dulu2.Pasal tajuk ni la jugak.

http://www.smileycodes.info
saksikanlah!!



contoh otak kuning

Sejak kebelakangan ni kita semua tau yang ada satu geng ni nak buat program 'Seksualiti Merdeka' wadafak apa tah,aku pon pernah la kan kena tegur dengan geng2 yang kalau aku kawin dengan diorang x boleh dapat anak (kan senang cakap gay) kat fb punya chatbox tuh.Ber'awak' 'saya' dengan aku pulak.Memang la awak saya tu biasa,tapi ayat dia tu menunjukkan dia tergolong dalam golongan Elton John jugak.

Saturday, November 5, 2011

Texting Yang Paling Aku 'Suka'

Marcapada ini,dunia semakin menjadi2.Teknologi menjadi terlalu maju.Manusia berlumba2 mengejar teknologi.Disebabkan teknologi juga,manusia berubah secara fizikal.


00<01<02<03<04




Contoh paling mudah adalah telepon bimbit....



Friday, November 4, 2011

Raya Haji Weii

Pada suatu hari,saya berjalan2 di sekitar kampung saya.Saya berjalan secara seorang diri.Saya berjalan dengan tidak diikuti oleh sesiapa.Saya memang suka berjalan seorang diri didalam kampung saya secara berseorangan.Saya suka berjalan secara solo.Berjalan solo bermaksud saya berjalan seorang diri,dan saya berjalan secara solo didalam kampung saya dengan tidak diikuti sesiapa.

http://www.smileycodes.info
i shukew cangat...

Dalam perjalanan saya itu,saya terserempak dengan pelbagai jenis makhluk.Pelbagai jenis makhluk turut saya jumpai ketika dalam perjalanan saya.Saya berjalan secara solo.Saya berjalan dengan tidak diikuti oleh sesiapa.Saya memang suka berjalan seorang diri didalam kampung saya dan terserempak dengan pelbagai makhluk.

http://www.smileycodes.info

Thursday, November 3, 2011

Exam la sangat

Poughhh...Baru habes exam nih.Sememangnya SPM dengan PSPM (Peperiksaan Semester Program Matrikulasi) banyak bezanya.PSPM susah gilaaa ahh (unless kalau hang pandai).

Lalu hari demi hari,bulan berganti bulan,SPM pun dah makin dekat la kan.Maksud aku SPM 2011,aku ambik SPM 2010 derr.

http://www.smileycodes.info
herhh

Mengenangkan kembali zaman SPM aku la kan...

http://www.smileycodes.info
i bawak u all ke zaman lampau,aww

Klik tang ni lahh...Well kt sekolah dulu aku suka tidoq dalam kelas.Bukan sengaja,biasa la budak asrama.Study,menyembang sampai lewat pagi,pastu esok mengantuk dalam kelas.Ni semua time SPM dulu la.Tapi x pandai2 jugak.Aku heran betol.Mungkin IQ aku x cukup tajam macam pisau.Rasa bangang ja bila jawab exam.

http://www.smileycodes.info
hah?

Saturday, September 17, 2011

Boring Punya Pasal

Well kehidupan ni kekadang memerlukan ketenangan.Disebalik kesibukan belajar kat kolej matrikulasi,kita perlulah bersifat kreatif bagi menghadapi keboringan di kuliah dikala otak penuh terlalu terisi.

http://www.smileycodes.info
i boring la

First sekali aku nak explain sikit pasal aturan kelas kat matrik nih.Bagi sesiapa yang x tau lagi kan..Okay kat sini,kumpulan kecil dipanggil tutorial.Macam kelas la senang cakap,dalam lingkungan 8-15 orang  lebih kurang.Pastu praktikum.Praktikum ni macam kumpulan amali yang terhasil daripada gabungan dua buah tutorial.(skema x ayat aku?haha).Pastu kuliah.Kuliah pulak gabungan daripada 5-8 praktikum.Maka dalam satu kuliah tu,ada dalam lingkungan 140-170 orang.

http://www.smileycodes.info

Friday, September 16, 2011

Cerita Semut

Alkisah kan..nak dijadikan cerita kan..pada suatu ketika dikala lampu pendarfluor mejaku memancarkan cahaya kan..,dikala aku sedang terlentang di atas katil sambil mengusap perutku yang sedang mengandungkan makanan yang telah aku cekik di kafe sebentar tadi.Lalu terdengarlah aku sebuah pengumuman kan....



ini adalah sebatang lampu pendarfluor


'Perhatian kepada penghuni blok A2 kan..,tirai akan dikutip petang ni untuk dibasuh'

http://www.smileycodes.info
adew i kisah kew?

Dah kutip langsir dalam bilik aku tuh kan..,xpa la kan.Apa nak kisah.Malam tu kan,i nak bagitau u all kan...

Saturday, September 3, 2011

Rayalah Raya

Hua3,bertemu lagi kita dihari yang serba indah ini.Bersyukurlah kita masih hidop didunia ni.Kalau dah mampos meninggal,x boleh dah la nak raya.Bersyukur la jugak sebab kita x sakit.Kalau dah sakit tu,dah x der mood nak raya.Kan?Kan?Kan?


http://www.smileycodes.info
i suke raye tau

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alkisah nak dijadikan cerita,Ramadhan pun tinggal brape hari lagi.Macam kebiasaan aku pergi tarawikh kat masjid.

http://www.smileycodes.info

Friday, August 12, 2011

Kura-Kura

Salam,di pagi Jumaat yang mulia ini,di bulan Ramadhan yang mulia jugak,tatkala daku bermain Angry Bird,tiba2 teringatkan blog yang dah bersawang.Sebulan lebih dah x hapdet.Mana x nya,internet ibarat....
nama i internet

Dah berbulan aku x balik rumah.Kalau kat rumah sedap sikit nak hapdet

http://www.smileycodes.info
muahahaha

Belajar best x?

Friday, June 24, 2011

Penat?Perkara Biasa

http://www.smileycodes.info
hai semue,aww

Dah sebulan rasanya x apdet,so idea untuk meng'apdet' blog pun semakin kureng.Bukan x nak,orang sibuk la katakan,wakaka.Aku sekarang ni sambung belajar kat Kolej Matrikulasi.Kat mana?x payah la tau.

http://www.smileycodes.info
biar i sorang je tau,hik hik hik


Saturday, May 21, 2011

Budak-Budak Masa Kini

'Aikk?'

'Aikk apa?"

'Bukan dah ada ke tajuk ni?'

'Mana buat lagi la'

'Ada la,klik sini'

'Ish2,yang tu Realiti Zaman Sekarang,kali ni aku nak highlight budak2 zaman sekarang pulak'

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Well semalam aku lepak2 dengan tiga lagi member aku,Azim,Yazid dengan Adib kat Mesra Jaya,kedai makan kat tempat aku.Lepas minum2 aku plan nak turun uptown jap.Looking for kasut hitam.Al maklom la 23 ni dah mula belajar balik

http://www.smileycodes.info
30% ilmu SPM aku dah hilang

Friday, May 20, 2011

Perihal Buaya

 Hari ni,Jumaat 20\5\2011.So aku ambik kesempatan ni nak beri peringatan kepada yang laki2 tu,jangan ponteng solat Jumaat,haha.Yang kuku panjang tu,potong la hari ni.Yang nak buat jahat tu,fikir dua kali.Kalau fikir sekali memang dia dah buat.

http://www.smileycodes.info
chill dulu


Seperti yang dapat kita lihat kat tajuk entry hari ni,ya buaya.Its a real buaya,bukan buaya darat ke buaya kaki pompuan ke apa ke.I really mean it,hik hik hik.Pagi tadi pukul 10 pagi tadi aku tengah lepak2 atas sofa rumah aku,then adik aku switch to tv2.Ada rancangan budak2,TIPPI Kids On Two.Pastu ada satu segmen ni....


'Ya bersama Abang Adi,kita dalam segmen Zoo(kalau x silap aku la)'Kita sekarang berada di Sunway ba bla bla...Kita kat sini ada seekor buaya(sambil menuding jari).Lihat buaya tu...


apa tengok2 hah?

Buaya ni bangang bla bla bla..malas..bla bla bla boleh membesar hingga 24 kaki..bla bla bla...makan kuat...bla bla bla...(unsur tokok tambah adalah perkara biasa)..x guna..bla bla bla..boleh makan orang...bla bla bla...

http://www.smileycodes.info
 x guna.mengata aku yek

Yang aku heran la kan,bila dia cakap macam ni....

Thursday, May 19, 2011

Serupa Tapi Tak Sama

Dunia dah semakin kecik.Actually bukan semakin kecik la secara teorinya,tapi orang semakin gemuk ramai.Space semakin kurang.Bangunan pun semakin keatas.Dulu2 punya rumah semua setingkat dua,tapi now dah berpuluh-puluh tingkat.

http://www.smileycodes.info
just straight to the point la

Okay2,tanpa melengahkan masa,biarlah aku memulakan agenda.Actually aku ni x la aktif sangat Fesbuk@Muka Buku,hik hik hik.Memang aku online selalu,tapi just online la.x kacau pun.Aku lebih suka stalk profile orang,mencari wajah2 yang similar walaupun x la 100%,haha.Contohnya aku stalk group dalam Fesbuk,maka aku pun dapat la gambar yang dipos oleh admin RKC brader Aqil Arrazi

yang kanan Fendi Balas ML

Ada nampak persamaan x?Maybe la spek tu agak kontra kan.Tapi at least ada la jugak persamaan tu walaupun sikit,hik hik hik.Yang kiri tu Ayie,kawan sekolah lama.Memang aku target kawan2 sekolah aku jer.

http://www.smileycodes.info
tinggalkan yang ni,kita proceed to the next

Tuesday, May 17, 2011

Realiti Zaman Sekarang


'Hey Mim!'

'Yeah,what?'

'Gonna talk about nowadays reality?'

http://www.smileycodes.info
nowadays..tadaa

'Err...yes.Why?'

'Great!Go on' 

Well aku pun bukan baik sangat nak sembang pasal benda ni.Tapi adalah menjadi satu kewajipan menegur sesama sendiri kan?kan?kan?hik hik hik.Dan aku jugak nak kongsi maklumat2 terbaru.Aku nak cerita dalam versi budak darjah 1,senang sikit nak faham.

http://www.smileycodes.info
kembali ke zaman budak2


Pada suatu hari,saya pulang ke rumah selepas pergi berfutsal bersama rakan2 saya.Setelah berehat seketika,saya terus membuka komputer saya untuk melayari internet.Saya membuka akaun Muka Buku saya atau lebih dikenali sebagai Facebook.Lalu saya membuka notifications saya.

Text Messages

Siapa ada telefon bimbit?Sila angkat tangan.

angkat tangan macam saye,hihi


x angkat pun x apa,bukan aku nampak pun.Kalau x ada pun mesti at least korang pernah melihat atau memegang telefon bimbit atau lebih dikenali sebagai henphone@henpon walaupun sekali.


hen


+

phone

=

???(spesis baru)???

Okay sekadar selingan.Kali pertama aku hantar mesej melalui henpon adalah pada tahun 2007.Masa form 2.hahaha.Mesti nanti orang cakap,'kunonya dia nih'.Lantak la.Aku peduli apa.


http://www.smileycodes.info
i x kisah u nak caye ke x

Aku mula menggunakan henpon masa fom 3.Family aku lain sikit,benda2 yang x penting,beli sendiri.Sampai la sekarang.Henpon,mp3 player,gitar semua beli sendiri maaa.Nak mintak boleh,tapi segan lah.Mustahilnya macam melihat bab* terbang.


♫♪i believe i can fly,wohooo♫♪

Sekarang ni aku tengah target DSLR,haha.Doakan duit aku cepat2 membiak tau.
http://www.smileycodes.info
duit duit duit

Sekadar berkongsi serba sedikit tentang diri aku.Apa yang nak diceritakan pada entry kali ni ialah pasal.yaa!Text messages as well korang dah baca kat tajuk diatas,kih kih kih.Tepuk tangan sikit.

Monday, May 16, 2011

Pengembaraan Jeff Dan Usop Part 10 (finale)

Selepas dua jam..

'Dah la brader saya dah penat la.Brader ni berat macam Rikishi'

'Laa,hang bawak dah la.Aku dah la sedang kesakitan ni.x nampak benjol kat kepala aku ni?Luka tebuan lagi,bla bla bla'

Usop membebel lagi sambil menggunakan benjolnya sebagai alasan untuk khidmat kenderaan Jeff.Luka2 tebuan pun sudah semakin surut.Ada la 2-3 ekor tebuan yang sempat sengat Usop,yang lain berjaya ditepisnya.Namun demikian Usop berlakon seperti hampir mati.

http://www.smileycodes.info
whatever la

'Kita rehat la sekejap brader,saya betul2 dah penat ni,aduh'

'Mana boleh,kalau aku mati macam mana?At least aku nak mati dalam keadaan yang hensem dan bersedia kat rumah.Mati kat hutan x best,hohoho'

http://www.smileycodes.info
kita mesti berfikiran positif,hihihihi

Jeff mula menyampah dengan Si Usop,sampai satu tahap dia dah terlalu penat.Dia melepaskan pegangannya...

'Bum....'

'Adoi!!'Kaki aku!!'

'Saya dah penat dah.x tahan la'

Usop kelihatan seperti kesakitan sekali lagi.

http://www.smileycodes.info
apa pulak helah dia kali ni

'Adoi!!! Kaki aku patah!!'

'Jadi?'

'Sakit nak mampos ni,argh!!!Aku x boleh jalan ni'

http://www.smileycodes.info
ooo i see

'Kena dukung aku lagi la,hehehehe'

'Yelah2,nak dukung la ni'

Jeff mengoyakkan bajunya untuk dibuat pembalut kaki yang diisytiharkan sebagai patah oleh Si Usop.Setelah selesai membalut kakinya,mereka meneruskan perjalanan pulang mengikut arah matahari terbenam.Hari hampir gelap.Sesampainya di rumah Usop...



hello bebeh


'Hah?'

'Buk'

'Hadoi!!!!'

Sunday, May 15, 2011

Pengembaraan Jeff Dan Usop Part 9

'Brader,saya rasa kita x boleh guna la semua cadangan brader tu'

'Apa pasai pulak?'

'Semua x 'kamceng' dengan saya.Saya ada satu idea bernas'

Jeff buat pertama kalinya mengemukakan cadangan kepada Usop

'Macam ni brader,kita ambik batu,baling je la kat buah2 tu.Nantii dah jatuh kita kutip la.Amacam?'

'Laaa...betoi jugak.Pandai jugak hang ni,aku ingat bodo'

http://www.smileycodes.info
fine,memang i ni bodoh

'First sekali kita ambik batu yang sesuai dulu brader'


macam ni haa

Saturday, May 14, 2011

Pengembaraan Jeff Dan Usop Part 8

'Okay,sekarang kita akan memanjat pokok'

'Oooo..pokok...'

'Sebelum tu,aku nak tanya hang,apa yang hang paham pasai pokok?'

'Errr....errr..'


Tettt!!

'Hang ni lambat,kalau hang tau pokok tu adalah sejenis tumbuhan,HAHAHAHAHAHAHA'

http://www.smileycodes.info
i buat lawak ni,gelak la

'Err..apa?'

'Dah la,menyampah cakap dengan hang ni,aku akan tunjuk kat hang cara2 memanjat pokok dengan betul'


macam ni haa

'Oooo..abang Usop memang terer la'

'Hahahaha,well you know me' (riak)

Si Usop menceritakan lagi pengalamannya semasa berkhidmat sebagai tentera dahulu.Tokok tambah adalah sesuatu yang tidak asing lagi bagi Usop.

'Ooo...maknanya memang brader la yang marah Adolf Hitler sampai dia bunuh diri?Ooooo..baru saya tau'

'Hahaha,baru hang tau aku ni hebat'(sambil tersenyum munafik)

Jeff mempercayai bulat2 apa yang diperkatakan Usop.Padahal Hitler mati ketika zaman Perang Dunia Kedua,masa itu ibu bapa Usop pun belum dilahirkan.Jeff cuba memanjat pokok mengikut cara2 yang telah ditunjukkan oleh Usop.Namun Jeff gagal.

'Woi apa hang ni,x kan nak panjat pokok ni pun x boleh.Aku dah ajar tadi kan?'

'Nak buat macam mana brader.Saya x biasa la,hehehehe'

'Ish2,hang tengok sana tu.Zirafah pun boleh panjat pokok'


peace,hihihi

'Aku la ajar dia dulu,hehehehe'

'Ooo..patut pun dia pandai panjat pokok ye brader Usop'

'Ha,tau pun.Dah2,sekarang kita proceed ke benda lain pulak'

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

'Kalau nak hidup dalam hutan,kita mesti pandai guna benda2 dalam hutan ni.Kita panggil ikhtiar hidup'

'Oooo,macam tu rupanya'

Thursday, May 12, 2011

Pengembaraan Jeff Dan Usop Part 7

Ahhh...Suatu pagi yang indah,sungguh nyaman udaranya.Unggas2 merancakkan suasana,kelihatan sekawan beruk sedang berparti diatas pokok.Dua orang lelaki yang dikhuatiri 'buang tebiat' sedang berjalan menyusuri lorong kecil didalam hutan tersebut.


hutan?

'Apa semua ni Brader Usop'

'Hang tanya aku apa ni?Ni la hutan bongok.Tu la dok bandaq sampai x kenai hutan'

http://www.smileycodes.info
baik jadi orang asli

'Bukan macam tu la,saya kenal la ni hutan,apa kita nak buat kat sini?'

'Oooo,tanya la awai2.Yeah!!Kita akan mengembara menakluki dunia!Hahahaha!!'

http://www.smileycodes.info
dalam hutan ni?

'Err,ahh.Hang tau apa,melalui hutan ni pun kita boleh menakluki dunia tau'

'Apa2 la,nak buat apa sekarang?'

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Setelah beberapa ketika....
'Tonyoh lagi,hahaha!!'

'Saya dah penat la brader'

'Apa la hang ni,pak hang usaha hantaq surat suruh aku ajaq hang jadi lelaki sejati.xkan nak buat unggun api pun x reti?'

http://www.smileycodes.info
tapi x ada lighter la

'Hang ni memang bongok,dalam hutan mana ada lighter.Kita kena tonyoh dan gosok2 kayu sampai menyala'

'Brader buat la,saya memang x pandai pun(pasrah)'

'Mai aku buat,aku dulu bekas askar tau.Bukan setakat unggun api,hutan pun aku dah bakar tau'


ada 4 cara

Usop terus membebel sambil menerangkan cara2 yang betul untuk membuat unggun api.Dia juga dengan gah menceritakan pengalamannya ketika menjadi seorang askar pada suatu masa dahulu.Jeff hanya mengangguk dan kelihatan teruja.

'Ooo..maknanya brader ni memang terer la sampai berjaya memikat isteri kepada jeneral tentera Jepun dulu?'

'Memang pun,aku la askar yang paling terer sekali,hehehehe'

http://www.smileycodes.info
i askar terhebat
Jeff yang terlalu lurus terus mempercayai kata2 dusta Usop

'Jadi kenapa brader berhenti jadi askar?'

'Homesick'

'Ooo....(sambil mengangguk)'

'Dah la,ni aku nak tunjuk cara2 yang betul nak buat unggun api,hang kena cari daun2 kering'

'Oooo..lagi?'

'Kayu2 kering,buat macam ni haa'


Usop menggosok sebatang kayu kecil diatas timbunan daun2 kering.Setelah sejam...

'Jadi?'

''Ish,hang kena sabaq bila dok dalam hutan'(cover)

'Oooo...'

'Jeff,tengok sana!!'



ada beruk lambai2 kat hang

'Betul ke?Mana?'

Sementara Jeff mencari-cari beruk yang dimaksudkan ,Usop menyalakan api menggunakan lighter yang disorok didalam topinya lalu menyimpannya kembali dengan pantas.

'Laaaa...hang lambat,beruk tu dah berambus dah.ni haa api aku dah siap'

'Waaaa..memang betul la brader ni terer,kagumnya.'

http://www.smileycodes.info
terernya brader Usop!

p\s:to be continued