Pages

Saturday, February 26, 2011

The Journey Part 4

Ahad,20 Februari 2011

Hari ni kitorang akan tinggalkan KL,naik KTM dari stesen Serdang ke Seremban.Sebelum tu,besalam-salaman dengan pakcik Rahman yang banyak menolong kitorang

http://www.smileycodes.info

tenkiu pakcik n makcik

ni kat stesen KTM Serdang

Naik KTM hari Ahad pulak kan,memang canteekkk...berdiri la kau..

http://www.smileycodes.info
berdiri lagi,nyampah i tau..

Sampai kat stesen Seremban tu kan,aku nampak banyak budak Saser,ala biasa la tu kan,outing kot..Tapi yang luar biasa aku nampak...

pompuan melayu isap rokok (gambar hiasan)

Baju kurung,muka boleh tahan,tapi hisap rokok pulak,adoi,sakit mata kot.Pelik betul,x sempat nak tangkap gambar.Aku tunjuk kat Husni time tu,Rahman mungkin x sempat tengok sebab kelam kabut cari toilet,hahaha.Lantak kau la minah oii..Okay forget it..

http://www.smileycodes.info

i pun x smoking,wtpe i nak suke pompuan smoking kan...

Kitorang pun blah la dari situ,gerak ke terminal bas pulak.Bas ke Melaka bertolak pukul 1.30 tengahari.Lepaking la dulu kat mall berdekatan..

ni kat terminal bas Seremban

Dah 6 tahun x jejak Melaka,mesti la rasa jugak excited tu(sikit2)...

http://www.smileycodes.info

Melaka here i come..


sampai Melaka Central dah..

Then naik bas lompat2.Condition bas ni macam bertepatan dengan tema Melaka Bandaraya Bersejarah =,=' Dah lama rasanya bas ni,sepatutnya repair la sikit kan..


Aku nampak orang Jepun, dalam bas ni..

Encik Honda Suzuki Swift

Aku tangkap ikut suka aku jek,aku rasa dia prasan kot,lantak la,pedulik hape aku,haha.Tapi cucu dia comel,melepak putihnya

http://www.smileycodes.info

dun wori adik,abang orang baik,mari kita menari,hoho..

Sampai2 kat Banda Hilir,actually aku nampak kat sign board dia tulis 'Banda Hilir'.Mungkin la kan huruf 'r' dia tertanggal ke,itu aku x tahu.So keep calling 'Banda Hilir' je la.Husni pun beposinglah..

dia beli spek tu kat The Mines itu hari,haha

aku nak gak!

Kat Dataran Pahlawan agak best la,sebab last time aku datang sini masa tahun 2005,tempat ni x ada lagi(kalau x silap la)
itu Husni

Masuk bangunan kelabu tu,singgah Big Apple,Husni belanja...turut sama

aku

Rahman

Husni

err...who is this?

Haha,actually kenalan Husni,Athirah,so Rahman gunakan peluang ini untuk parking beg baju dia yang berat nak mampos tu,x pernah dibuat orang simpan dalam restoran orang,haha..Husni pun pergilah menjalankan projeknya,macam biasa aku dan Rahman berjalan lagi...kali ni kami kena cari tempat nak bermalam.Jeng jeng jeng...


semalam RM45,x ada ekon

http://www.smileycodes.info

hah?xde ekon?panas la i

Aku try tanya kawan aku,Ain N Meera,kalau2 ada hotel bajet yang murah sikit,tapi jauh la,kat Jasin,haha..Forget it then..

http://www.smileycodes.info

jauh jauh jauh

Petang tu lepak2 sikit kat pantai ape tah nama dia..Dekat2 bekas tapak Eye Of Malaysia tu.Try tanya orang situ pun diorang x sure.Yang aku sure,ade gak perkataan 'laksamana',Kota Laksamana kot,kalau x silap la.Tu nama tempat ni,nama pantai tu x tahu la ape..

angin best kot

bersama kunci bilik,hehe



Time nak balik tu la detik yang mencemaskan kitorang.Masa kat tengah2 jambatan tu,sekumpulan mat rempit block jalan kami tiba2.Sepatutya atas jambatan mana boleh berhenti..Cuak nak mampos..Aku dengan Husni blah ke jalan bertentangan,takut la jugak kot2 diorang keluarkan pisau,naya kitorang.Thank Allah,diorang blah lepas tu.

atas jambatan,5 minit sebelum kejadian

Malam tu kitorang jalan2 kat Chinatown,tapi dah lewat,semua dah packing nak balik.Letih punya pasal,lepas Maghrib terus tidur sampai pukul 10 lebih,haha..

http://www.smileycodes.info

kitorang letih tau..

p\s:wil be continued...

5 comments:

  1. alah, kiranya ak wat history la menjadi org first letak beg kat restauran!
    nnt muka ak masuk buku sejarah...
    em, knp tak cita yg 'ak tak cuak tyme mat rempit block kita tuh'??

    ReplyDelete
  2. oiihhhhhhhh. ang xsmoke ? baguih ! :)
    aii, xd ekon ? sbaaar jewla kn ?

    ReplyDelete