Pages

Sunday, February 27, 2011

The Journey Part 5

Isnin,21 Februari 2011

Maka bangunlah kami dipagi hari,kalakian kami pun check out dari rumah tumpangan dan keluar mencari makanan(macam binatang pulak) untuk dijadikan 'brekpes'.Kedai mapley@mamak x ada la kat sini,makan Mekdi lagi la jawabnya...



http://www.smileycodes.info

sebulan macam ni,diabetes la i

Lalu terjadilah satu conversation antara kami bertiga...

:Beta rasa,wang yang kita bayar masih belum berbaloi dengan makanan yang kita dapat



:Hamba juga berasa begitu tuanku




:Pala hotak hangpa,cakap besa2 jadi r

http://www.smileycodes.info
i love u




:Hangpa tengok aku buat ni,gerenti save bajet punya





Lalu Rahman beli air Coco Cola kat kaunter tu...




:Then?




Si Rahman ambik cawan kopi tadi,then dia isi air cola tu...


Dah penuh,then pergi isi lagi kat kaunter,hahaha...



:Haha,aku selalu buat benda ni,kita kena gunakan peluang yang ada,diorang kasi refill,kita refill saja la,bukan kena caj pun



refill lagi

Lepas Rahman aku,then Husni pergi refill,kakak jaga kaunter tu sampai geleng2 kepala sambil senyum,mungkin dia x pernah hadapi dengan customer yang refill sampai 7 kali,haha...Kata-kata Rahman,'buat muka x malu x apa,lepas ni kita x jumpa dah diorang'..Betul tu


botol spare Rahman turut penuh diisi


Sementara menuggu kawan Husni hantar makanan,kami....



rehat2 kat sofa dalam Mahkota Parade

Ala,orang x ada rumah,tidur jer la kt mana2 pun,x ada siapa kisah..kan?kan?kan?

http://www.smileycodes.info

pergilah,ini sofa kitorang yang punya..


Tunggu punya tunggu,pompuan dua orang tu pun datang membawa cupcakes...tada....

mim yg betulnya,but nevermind la =,='

pergilah Husni berjalan2 meninggalkan kami



Aku dan Rahman nak pergi jalan2 dulu,tengok apa ada kat sini,before that...

Rahman berposing depan Mahkota Parade

Sepatutnya kitorang nak cari bilik dulu nak tidur malam ni,tapi awal lagi,check in pukul 2 tengahari..So nak jalan2 xkan la nak usung beg yang 'ringan' ni kan.Kitorang sumbat beg dalam peti tempat simpan helmet.Pengawal nak marah?Marah la,hahahaha


http://www.smileycodes.info

kitorang ni foreigner,tolong la abg pengawal,abg ni hensem la(trick terbaru dari Rahman)

Firstly kitorang naik A'Famosa dulu,ada brader(actually dah standard pakcik dah) main gitar.Aku macam biasa la,gian aku tengok benda ni...




try sikit ye bang..


penyanyi asal,haha

Ada video aku tibai gitar ni,si Rahman la rakam,entah bila nak upload.Better x payah upload,bukan sedap pun aku nyanyi,haha..

http://www.smileycodes.info

hai,nak ambik i jadi artis x?...

after 6 years,hehe

credit to pijah zakaria,ambik kau lembu ni

aku suka main benda ni,x sangka still ada walaupun dah lama x datang sini,haha

Turun bukit A'Famosa tu,ada macam banyak la pokok2 bunga yang cantik2..Rahman ajar aku macam mana nak tagkap gambar jenis mikro apa ntah...Aku x ada DSLR,kamera henpon aku pun jadi la..jeng jeng jeng..


sony ericsson c510 cybershot

X apa la,aku dalam proses belajar lagi,nanti senang2 aku dah ada banyak duit,boleh la aku angkat sebijik DSLR,hopefully la :D

http://www.smileycodes.info
oh nikon,oh canon,oh sony alpha,oh tidak..

Actually Rahman pun ada cerita pasal our journey ni,boleh klik sini kalau nak tengok blog dia..Back to our topic..Masa kitorang singgah satu surau ni kan,Rahman pergi la solat dulu while aku kat luar tunggu kalau2 ada makhluk nak kebas kasut kami..Lepas dia solat,dia bagitahu aku yang ada sorang budak dalam tu tengah baca Quran..Turn aku pulak solat,lepas solat tu aku saja bual2 dengan budak tu walaupun Rahman dah bagitahu sikit cerita pasal dia earlier..


:Adik buat ape kat sini?


:Tunggu mak,keje sapu kat luar tu




:Ooo..ayah mane?


:Sane tuu..(sambail tuding jari)..Keje macam mak jugak..




:Memang tiap2 hari ek duduk sini?

:Yer,nanti petang ayah datang ambik dengan mak sekali




Agak 'tacing' la aku dengar cerita adik ni,memang la aku dengan Rahman ni jenis gila2 sikit,termasuk Si Husni,tapi benda2 macam ni agak menyentuh hati.Aku rasa hangpa@anda@korang pun rasa macam tu,x tahu la kalau ada yang x rasa apa2.Adik ni 7 beradik,dan semua abang kakak dia kerja lepas SPM,maybe mak ayah x ada duit nak bagi sambung belajar kan?So bersyukurlah...

Kitorang decide nak bawak adik ni jalan2 naik Menara Taming Sari.Sebelum tu dia pergi bagitahu kat mak dia dulu,mak dia bagi greenlight.

p\s:untuk makluman,tiket rm10 bagi rakyat Malaysia,budak2 rm5

sedih kan muka dia?

Kitorang tinggalkan dia lepas tu,sebelum tu,Rahman dan aku nasihat la dia belajar rajin2,tolong mak ayah dia dan keluarga,cupcakes yang ada lebih2 tu kitorang kasi kat dia..

Aku dah lupa nama dia,tapi ada bunyi macam Izham kot,kalau x silap la.Darjah 5 Sekolah Kebangsaan Bandar Hilir,100 meter jer dari A'Famosa.x kanku lupa..Bila boleh jumpa adik ni lagi...

Okay stop cerita sedih ni,lepas tu aku dan Rahman sekali lagi naik A'Famosa..ada sekumpulan student dari Singapore.Yang aku perasan ada tulis "Singapore Chinise Girl School' kat baju diorang.Entah tiba2 ada sekumpulan orang India buat shooting filem..


filem hape tah...

Aku try la tanya,diorang ni bukan orang India tempatan,tapi India dari India la,haha.Maybe filem Hindustan kot,Mana la aku tahu..

http://www.smileycodes.info

kalau i ade,mesti diorang ambik i jadi hero

Sudah seberapa lama disana,aku dan Rahman sekali lagi ditugaskan nak cari tempat tidur malam ni..Then kitorang dapat tempat yang elok sikit,harga sama,tapi ber'ekon',hoho..Itu yang utama..

ini henpon Husni di atas katil,didalam bilik yg ber'ekon',hoho

Tempat ni agak best arr,ada rooftop.Boleh wusya2 scenery dari atas bumbung

belakang bangunan tu Dataran Pahlawan

Malamnya kitorang jalan2 x ada tujuan,so Husni dapat idea bernas,aku dan Rahman beli slurpee kat 7E nearby,pastu lepak kat Mekdi dekat2 situ.Ada wifi free,bleh surf pakai henpon Husni..Sebelum tu kami ada jumpa dengan dua orang makcik polis,gilerr sporting r diorang..siap gurau2 offer kitorang tidur lokap lagi,semua ni Rahman arr punya idea,haha..Baik giler diorang..

http://www.smileycodes.info

Gua salute r polis Melaka

Nak balik tu,jumpak lagi polis,kali ni brader2 polis tengah buat roadblock.Pun sporting jugak.Diorang tahu kami ni bukan orang sini,so baik je diorang,siap tunjuk direction nak balik hotel kitorang..

rooftop of traveller's lodge


video

Malam last kitorang kat Melaka,and also our journey..Video ni aku ambik masa kat atas rooftop tu,masa ni pukul 1-2 pagi kot,so mamai la sikit,haha.Gelap la video ni,memang x nampak,saja je aku upload..

p\s:will be continued...

10 comments:

  1. 0i dgaq crita cita don 2 buat shooting kat melaka..ntah2 geng tu pa yg ampa jmpak....

    ReplyDelete
  2. xtaw la weyh,aku tanya org tu tajuk pa,dia jawab benda lain,haha..xfaham soklan kot

    ReplyDelete
  3. Eyh, sdeyhlaaaa part Adik Izham too . sob sob
    hampaaa mmg mnum air 7E k? aq nak mnum, xdpt2. msin kat snie, asyik rosak jew. bosan aq -,-

    ReplyDelete
  4. eh,kambing tu yg bagi ejaan macam tu -.-

    ReplyDelete
  5. diela:xkan la 7E kt kl ade 1 je kot,hahaha

    syaz:kambing pe plak?

    ReplyDelete
  6. psal pggl dy kmbing?ade rupa makhluk 2 ke? -,-'

    ReplyDelete
  7. erk..sedeh nya citer sal adik tuh..iskiskisk(T.T)

    ReplyDelete
  8. syaz:haha,btw tengs ek cupcakes tu

    keah:yess..sbb tu kami bwk dia jalan2

    ReplyDelete